Satınalma Politikamız

SATINALMA POLİTİKAMIZ

SARTEN olarak;

Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına uygun davranmayı, yolsuzlukla mücadelede gerekli tedbirleri almayı, hiçbir zaman rüşvet veya yasa dışı ödemelere doğrudan veya dolaylı olarak karışmamayı taahhüt ediyoruz. Kayıt dışı, gizli para fonları ya da varlıkları tutmamak, sadece iş amaçlarına yönelik olarak ağırlamalar yapmak, maddi değer taşımayan ve sürekli olmayan hediyeler verme ve kabul etme ilkelerine bağlı kalmaktayız.

Kişisel çıkarlar ile şirket menfaatlerinin çatıştığı durumlardan kaçınarak, şirkete olan bağlılığımızı koruyoruz. Aracı kuruluşlar ve danışmanlar dahil olmak üzere, mal ve hizmet temin eden kişilere ödediğimiz bedellerin, aldığımız hizmet veya ürünle ölçülü ve yalnızca bunların karşılığı olmasını sağlıyoruz.

Yeni yatırımlar yapmadan önce, bu yatırımların mevcudiyetinin ve faaliyetlerinin muhtemel etkilerini değerlendiriyoruz. Tedarikçilerimizi ihtilaflı metaller kullanmamaya teşvik ediyor ve bu metallerin ihtilaflı olmadığını belgelendirmelerini talep ediyoruz. Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) ve çevre ülkelerden tedarik edilen ve ihtilafa katkıda bulunan ihtilaflı metal ve mineralleri (Tantal, Tungsten, Kalay, Altın) ürünlerimizde bulundurmamaya kararlıyız. Ayrıca, 2026 yılına kadar kâğıt ve ambalajlarımızın tamamını geri dönüşümlü malzemeden veya sorunlu kaynaklar yerine sertifikalı, sürekliliği yönetilen kaynaklardan temin etmeyi hedefliyoruz.

Şirket politikalarımız ile uyumlu, sürdürülebilir ve çevre dostu satın alma politikaları oluşturuyoruz. Bu kapsamda, yeşil satın alma ve yeşil tedarik yöntemlerini benimsiyor, çevresel ayak izimizi azaltmayı ve kaynak kullanımımızı optimize etmeyi amaçlıyoruz. Yeşil tedarik zinciri yönetimi, tedarikçilerimizin de çevresel standartlara uymasını gerektirirken, sürdürülebilirlik ilkelerimiz doğrultusunda malzeme ve hizmet seçimlerinde çevresel faktörleri önceliklendiriyoruz.

Yukarıda sayılan ilkelerimize aykırı davranabilecek iş ortakları ve tedarikçiler ile çalışmamaktayız ve yürütülen tüm faaliyetlerde bu ilkeleri benimsemekteyiz. Sarten ilkelerini zaman içinde gelişen yaşam koşullarına uyum sağlayarak, çağdaş toplumun bir parçası olarak faaliyetlerimize devam etmeyi kaçınılmaz bir şart olarak görmekteyiz.